TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DÖNEM PROJESİ HAZIRLAMA
Lisansüstü programlarda iki yıl boyunca derslerle haşır neşir olmaktasınız. Tezsiz yüksek lisans projesi hazırlanması icap eden programlarda eğitim görüyorsanız iki yarıyıl sonucunda dersleri başarıyla vermeniz gerekir. Tüm dersleri başarıyla verdiğiniz durumda üniversiteden size danışman öğretim üyesi atanmakta ve yüksek lisans projesi yazım aşamasına geçmektesiniz. Üniversiteler ve hatta enstitüler arasında anlatılanlar değişkenlik göstermekle birlikte genel manada ilk önce size danışman ataması yapılır. Çoğu durumda ilgili başvuru süreci açılır ve sizden çalışmak istediğiniz danışman öğretim üyelerinin üç tanesinin ismini sıralı biçimde dilekçe benzeri formalara yazmanız istenir.
Tezsiz Yüksek Lisans Dönem Projesi Yazdırma
Mümkün olduğu taktirde eğer kapasite el veriyorsa öğrencinin tercih sayısına göre sıradan başlamak üzere size danışman atanır. Ancak belirli danışmanlar üzerinde yoğunluk söz konusu ise üniversite size hiç tercih etmediğiniz danışman da atayabilir. En nihayetinde danışman tercih edildikten sonra danışmanla görüşmeye başlarsınız ve tezsiz yüksek lisans projesi yazım aşaması ile ilgili kendisiyle görüşürsünüz. Devamında ise bir ya da birkaç görüşme neticesinde ortak konu üzerinde mutabık olursunuz ve bu aşamadan itibaren yüksek lisans dönem projesi öneri formu hazırlamak gerekir.
Tezsiz Yüksek Lisans Dönem Projesi Süreci
Öneri formunda konu başlığı, konunun İngilizce başlığı, amacınız, çalışmanın önemi ve olası sonuçlarla ilgili yaklaşık 1-2 sayfalık çalışma hazırlanması icap eder. Prosedür gereği yapılan bu çalışma okulun dijital ortamına aktarılır ve resmi olarak bu konu üzerinde çalışmaya başlayabilirsiniz. Devamında ise projenizle alakalı danışmana içindekiler yani taslaklar dediğimiz kısmı hazırlar ve başlıklarla alakalı kendisinden onay alırsınız. Eğer burada danışmanın farklı talepleri varsa sizinle paylaşır ve siz içindekileri revize edersiniz.
Tezsiz yüksek lisans bitirme projesi kaç sayfa olmalı?
Takip eden süreçte tezsiz yüksek lisans projesi yazım aşaması başlar ve siz öğrenci olarak belirli aralıklarla yazdıklarınızı danışman hocanıza sunarsınız. Aynı şekilde danışman yine revizeler verebilir ve projenizle ilgili gelecek revizyonları çalışma sahibi olarak düzenlemeniz gerekir. Eğer çalışmanız da anket analiz yoksa istatistik veri analizi yapmanıza gerek yoktur. Son aşamalara geldiğinizde ise çalışmanın özet, İngilizce özet ve sonuçlar kısmını hazırlarsınız. En nihayetinde yüksek lisans projesinin enstitünüzün kılavuzuna göre format düzenlemesini yapabilir ve danışmana son onay için sunarsınız. Danışman hocanızın sürece onay vermesi ile birlikte enstitü ile görüşüp tez teslim süreci ile alakalı prosedürleri başlatırsınız. Süreçle alakalı ek bilgi almak için bizimle görüşebilirsiniz.